Klippet fra www.fiatpress.dk:

• Ny model i 500-serien
• Bliver introduceret i Europa i sidste kvartal af 2012

Fiat præsenterer nu de første officielle billeder af den nye model 500L, der har verdenspremiere på det internationale Genève Motor Show den 6. marts i år.

Fiat 500L – “L” står for Large (stor) – er den seneste model i 500-serien. Den følger efter Abarth og Cabrio udgaverne, og viderefører dermed Fiats strategi og målsætning om at udvide sit udvalg med nye modeller, der tilfredsstiller forskellige typer af kunder.

Fiat demonstrerer endnu en gang sin kreative ånd med 500L: et ægteskab mellem funktionalitet og følelser, en 5-sæders opbygning, der er 414 cm lang, 178 cm bred og 166 cm høj. Fiat 500L er Fiats svar på en moderne version af den unikke Fiat 600 Multipla, som blev introduceret af Fiat i 1956; en bil som med rette kan kaldes forløberen for konceptet “kompakt MPV”.

Fiat 500L er førstevalget for dem, der ikke vil stille sig tilfreds med andet end italiensk stil – og den alsidighed, der kommer fra et funktionelt design og en motorteknologi, som sætter standarden for effektivitet og ydeevne.

Fiat 500L skal produceres på en ny Fiat fabrik i Kragujevac i Serbien, og den introduceres i Danmark i det sidste kvartal af 2012. I første omgang omfatter modelprogrammet to benzinmotorer (en TwinAir og en 1.4) samt en turbodieselmotor (1.3 MultiJet II) som alle får glæde af den nyeste og mest avancerede motorteknologi fra Fiat Group Automobiles.