Fiat brager afsted!

Udgivelsesdato: 15-02-2011

Der kører flere og flere Fiat 500, Bravo, Panda, Alfa MiTo og Giulietta på de danske veje. En opgørelse viser, at 2010 var det bedste salgsår i 10 år for Fiat Gruppen i Danmark. 2011 ser, med et generelt stigende bilsalg og det spændende nye samarbejde med Chrysler, ud til at blive endnu et rekordår for den italienske bilkoncern.

8.191 Fiat og Alfa Romeo personbiler, blev indregistreret i Danmark i 2010. Et tal, der er så højt, at man skal helt tilbage til år 2000 for at finde et år, hvor der kom flere italienske biler på de danske veje. En stor del af æren kan tilskrives Fiat 500, den italienske charmetrold som i den grad er blevet folkeeje.

”Vi er meget tilfredse med salgsresultaterne, som på mange måder markerer en foreløbig kulmination på den transformation, som vi i Fiat koncernen har været igennem de seneste år. Det er i den sammenhæng glædeligt, at det netop er de mange nye Fiat 500 og for Alfa Romeo nye modeller som MiTo og Giulietta, der markerer sig positivt i salgsstatistikkerne. Det er udviklingen og teknikken på netop de biler, der vil kendetegne Fiat og Alfa Romeo de kommende år,” siger Federico Goretti, direktør for Fiat Group Automobiles Denmark A/S.

Foruden travlhed hos Fiat forhandlerne, har Fiat de seneste år også markeret sig stærkt på miljøområdet. Senest, i efteråret 2010, blev Fiat af den anerkendte og uafhængige analysevirksomhed JATO kåret som det bilmærke i Europa, der har den laveste CO2-udledning.

”Vi er oprigtigt stolte over, at vi ikke blot leverer biler der i design og funktionalitet rammer det, som mange danske bilhjerter efterspørger, men at vi samtidig gør det på en måde, så både miljøet og udgifterne til benzin og diesel skånes,” siger Federico Goretti, og henviser her til det årelange udviklingsarbejde i koncernen, hvor Fiat har haft stort fokus på at downsize motorerne, så de yder, mere samtidig med at de bruger mindre brændstof. Seneste resultat af dette er den unikke 2-cylindrede TwinAir benzinmotor, som i Fiat 500 kører helt op til 25 km/l.

Så opsummeret er der netop nu stor glæde i Fiat Gruppens hovedsæde i Glostrup, hvor også fremtiden tegner lys. Fiat koncernen arbejder nu tæt sammen med Chrysler, Jeep og Dodge, hvilket i år giver mulighed for flere spændende nye biler i porteføjen, ligesom både Fiat og Alfa Romeos udviklingsarbejde med såvel biler og motorer fortsætter ufortrødent.