Nyhedsbrev fra Motorhistorisk Samråd

Som det stod at læse i sidste nummer af medlemsbladet, har Fiat 500 Klub Danmark meldt sig ind i Motorhistorisk Samråd (MhS).

Jeg har tilmeldt mig MhS elektronisk nyhedsbrev og vil her publicere disse som de bliver udsendt.

Man kan i øvrigt altid gå ind på www.motorhistorisk.dk og læse de sidste nyheder.

NYHEDSBREV 07. JANUAR 2011

Periodisk syn fastholdes

Under behandling af beslutningsforslag B142 fra Dansk Folkeparti fra foråret 2010 tilkendegav transportministeren, at Trafikstyrelsen ville gennemføre en høring om eventuel indførelse af efterskiftesyn for køretøjer, der er registreret til veterankørsel.

Høringen er nu overstået og transportministeren er kommet med sin endelige indstilling: Den gældende ordning fastholdes med periodisk syn første gang 40 år efter første registrering og derefter hvert 8. år. Der indføres altså ikke ejerskiftesyn, sådan som det var foreslået i B142.

Mijløzoner i Europa

Skal man køre ud i verden i sin gamle bil eller sin gamle motorcykel vil det være klogt først at sætte sig ind i reglerne for de miljøzoner som flere og flere byer indfører.

Veterankøretøjer fritaget i finanslov

Som forventet blev veterankøretøjer undtaget fra den nye registreringsafgift i Finansloven, som Folketinget vedtog kort før jul. De gamle regler sagde, at der skal svares ny registreringsafgift af skadede køretøjer, hvis udgiften til reparation af et skadet køretøj udgør mere end 75 procent af handelsværdien – med mindre køretøjet er et veterankøretøj mere end 35 år gammelt.

Læs mere på http://www.motorhistorisk.dk/index.php/sidste-nyt/nyhedsbreve/archive/